Naujienos
Mokykla pristatė savo galimybes verslo atstovams
- 3 balandžio, 2025
- Paskelbė: Jorūnė
- Kategorija: Mūsų naujienos

Šiandien rajono vadovams ir verslo atstovams buvo pristatyta nauja edukacija. Popietėje dalyvusieji supažindinti kaip edukacinė erdvė „Pasaulio kultūrų virtuvė“ gali tapti vieta, kurioje verslo komandos galėtų pasimėgauti aukščiausio lygio maistu ir dalyvauti gaminimo procese.
Pristatyme dalyvavo Kėdainių rajono savivaldybės meras V. Tamulis ir tarybos nariai V. Pikelis bei S. Barzdienė, VšĮ Kėdainių turizmo ir verslo informacijos centro direktorė D. Balasevičienė, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Kėdainių filialo pirmininkas E. Žaltauskas, Kėdainių krašto ūkininkų sąjungos administratorė J. Juodeikienė, kiti rajono verslo atstovai. Klausydami pristatymo svečiai ir patys pasigamino karštas grybų užkepėles bei libanietiškas salotas.
Unikali gastronominė patirtis verslui
Išnaudodama puikias erdves, mokykla nepamiršo ir paslaugų verslui. Kruopščiai suplanuota edukacija skirta įmonių kolektyvams, kurie nori sustiprinti komandinius ryšius, praleisti laiką kūrybiškoje aplinkoje ir išmokti naujų įgūdžių, praverčiančių tiek virtuvėje, tiek kasdieniame darbe. Bendros veiklos skatina bendradarbiavimą ir kūrybiškumą. Tai bus ne tik pietūs ar vakarienė, bet ir praktinis užsiėmimas, kurio metu dalyviai neformalioje aplinkoje kartu su profesionaliu šefu gamins patiekalus, sužinos apie naujausias gastronomijos tendencijas ir atras aukščiausios kokybės ingredientų derinius. Naujoji mokyklos edukacija skirta įmonėms, organizacijoms bei verslo bendruomenei. Čia susibūrę darbuotojų komandos gali mokytis kulinarinių subtilybių, gauti profesionalių patarimų bei kurti įsimintinas gastronomines akimirkas.
Autorinį meniu sukūrė žinomas ir patyręs virtuvės šefas Rokas Vasiliauskas. Edukacijos meniu sukurtas taip, kad atspindėtų sezoniškumą, modernios Lietuvos gastronomijos kryptis ir tvarumo principus. Užkandžiui parinkta kreminė burokų ir džiovintų baravykų sriuba, o pagrindinius patiekalus galima rinktis iš dviejų: jautienos didkepsnio arba šamo filė. Desertą šefas ruoš su obuoliais.
Šefas Rokas Vasiliauskas – virtuvės inovatorius
Edukaciją veda patyręs ir pripažintas šefas Rokas Vasiliauskas, turintis 12 metų patirtį maisto sektoriuje. Jis mokėsi Derbio universitete, kur įgijo profesionalios kulinarijos menų išsilavinimą, o vėliau tobulinosi ir dirbo prestižinėse „Michelin“ restoranų virtuvėse. R. Vasiliauskas tvarios gastronomijos puoselėtojas – įgyvendina „nuo ūkio iki stalo“ koncepciją, siekia nulinės atliekų politikos, ruošdamas meniu akcentuoja sezoniškumą ir kokybiškus ingredientus. Svarbiausi šefo pasiekimai: Top 10 restoranų vyriausiasis šefas Baltijos šalyse ir jauniausias vyriausiasis šefas tarp 160+ Baltijos restoranų (2017 m.).
Rokas Vasiliauskas vadovavo prestižiniams restoranams Lietuvoje. Vienas iš jų – „Monte Pacis“, kuris jo vadovavimo metu buvo išrinktas vienu iš 10 geriausių restoranų Baltijos šalyse. Jis taip pat buvo „14 Horses“ restorano Vilniuje generalinis vadovas, kur sukūrė išskirtinę „nuo ūkio iki stalo“ (angl. „farm to table“) koncepciją. Rokas buvo „Senatorių pasažo“ mėsinės vyriausiasis mėsininkas bei technologas, įgyvendinęs aukščiausios kokybės brandintos mėsos gamybą.
Kalbų mokyklos bendradarbiavimas su šefu Roku Vasiliausku prasidėjo dar pernai. Metų pabaigoje jis surengė itališką fiestą. Visa galva pasinėrę į Italijos virtuvės tradicijas programos dalyviai sužinojo daug gamybos paslapčių. Kartu su šefu ruoštas tradicinis antipastas, brusketa su karamelizuotais svogūnais ir balzamiko actu, Toskanos rankų darbo pici makaronai – unikali galimybė mokytis naujų patirčių.
Prieš metus Kalbų mokykloje duris atvėrusi „Pasaulio kultūrų virtuvė“ – kulinarinės dirbtuvės ir kaskart vis nauja kelionė per skonius, kvapus, tradicijas, kuriose suteikiama galimybė pažinti skirtingų šalių gastronomiją, mokytis iš profesionalių šefų ir atrasti naujus savo talentus.
Pasaulio kultūrų virtuvėje“ geriausiai telpa iki 22 žmonių.
Edukacijas rezervuoti galima telefonu +370 655 77 307 arba el.paštu edukacijos@kalbumokykla.lt.